Nyhedsbrev d. 7. marts 2025

I seneste Nyhedsbrev kommenterede jeg på den manglende inddragelse i forbindelse med den foreslåede nedlæggelse af
I seneste Nyhedsbrev kommenterede jeg på den manglende inddragelse i forbindelse med den foreslåede nedlæggelse af Praksisvejlederstillingerne. Vi har naturligvis indgivet skriftlige bemærkninger til behandlingen af punktet, omhandlende afklaring af rammerne for punktets behandling i FagMED. Vi har udtrykt forundring over, at man ikke har kunnet finde mere hensynsfulde måder at realisere den ønskede organisationstilpasning på. Og vi har udtrykt ønske om at åbne planen for realiseringen af omstillingerne. Pt. er vores skriftlige bemærkninger ikke bilagt referatet fra FagMED. Praksisvejlederne har fået en ny tidsplan for processen, der løber frem til 13.3., hvor de får individuelle tilbagemeldinger. Det er det, der er vores kendskab pt
Ifm. årets ”Personalejusteringsprocedure” er status; at der desværre er tre lærere fra Ungeuniverset i Vojens, der er placeret i feltet ”afgang”, altså at de står til forflyttelse/afsked. Og der er placeret to i feltet ”tilgang”. Hvilket i år betyder, at der er to ledige lærerstillinger i Gram. På onsdag den 12. marts er der frist for frivillig omplacering.
Den kommunale kompetencefond
I forbindelse med OK24 blev der indgået aftale om at indtræde i kompetencefonden. Nu, pr.1.april 2025 træder den i kraft. Ansøgning sker ved følgende kriterier, den ansatte finder et kursus, der er relevant for vedkommende og lever op til kriterierne. Kompetencefonden dækker op til 80% af de samlede udgifter til kursusgebyr, vikarudgifter, transport, materialer og opholdsudgifter. Skolen skal dække minimum 20% af det ansøgte beløb. Kurser kan kun tildeles hvis både ansøger, TR og leder underskriver. https://dlfinsite.dlf.org/filesystem/360016_Bilag%202%20-%20Den%20Kommunale%20Kompetencefond%20flyer%20LC-KL.pdf.pdf
Kriterierne for hvilke kurser der kan anerkendes, findes på en såkaldt positivliste. Fagbladet Folkeskolen opdaterer løbende denne/disse “positivlister”.
Ikke-læreruddannede lærere får nu en ekstra motivation for at gøre deres uddannelse færdig.
"Ved afsluttet læreruddannelse medregnes anciennitet fra ansættelse som ikke-læreruddannet i folkeskolen. Anciennitet indregnes nu fra tidligere beskæftigelse. Ændringen betyder, at lærere, der forud for afslutningen af læreruddannelsen har haft beskæftigelse som månedslønnet ikke-læreruddannet lærer i folkeskolen, skal have genberegnet deres lønanciennitet pr. 1. april 2024 og dermed have en ny erfaringsdato. Genindplaceringen i relation til 4-, 8- og 12-årstrinene foretages fra 1. april 2024, eller når læreruddannelsen færdiggøres. Beskæftigelse som månedslønnet ikke-læreruddannet lærer i folkeskolen tæller med i lønancienniteten, uanset om beskæftigelsen ligger forud for eller efter 1. april 2024.
Co-teaching og neuropædagogik
Nu er det kommunalt initierede kompetenceudviklingsforløb startet, og den første kursusdag er afviklet for en hel del af kommunens lærere og vejledere. Vi har hørt positive tilbagemeldinger om 1. kursusdag, der blandt andet havde følgende indhold:
Opfriskning af viden om co-teaching • Hvad er neuropædagogik • Hjernens opbygning og funktioner • Hjernens opbygning koblet til de seks organiseringsformer • Forberedelse af tiltag i egen praksis.
Seniorordning
I HovedMED har vi igennem en længere periode arbejdet med en central seniorordning for ansatte i Haderslev Kommune. Denne ordning er nu beskrevet, og formålet med den er at fastholde viden og erfaring og at bevare en god balance i (senior)livet. Ordningen udmøntes ud fra en såkaldt 80-90-100 model. 80% arbejdstid, 90% løn og 100% pensionsindbetaling. Ordningen kan søges 3 år før man er berettiget til folkepension. I opstartsfasen (2025) vil der være én ansøgningsrunde, herefter vil der kunne søges fire gange årligt.
Generalforsamling 2025
Husk at vi afholder generalforsamling i Haderslev Lærerkreds torsdag den 13. marts på det nu overenskomstdækkede Banegaardshotellet i Vojens. Der er godt 80 tilmeldt til GF og spisning. Selve generalforsamlingen afholdes fra kl. 17- 18.15 og fra kl. 18.30-19.15 er der mulighed for dialog med Børne- Familieudvalget der er repræsenteret ved Hanne Pedersen, Tina Rosenkilde-Hansen, Julie Diederichsen Juhler, Signe Knappe, Thomas Vedsted Rothman og Henrik Rønnow
Rigtig god forårsweekend
Med venlig hilsen
Jesper Skovsbøl Rasmussen,
Kredsformand